19000 Ft feletti megrendeléseket ingyen szállítjuk

Ha elakadtál, szívesen segítünk!

Hétfőtől péntekig 9 órától 16 óráig.

Kattintható telefonszám:  06307415975

CYCLE

A Cycle története

Egyszer volt, hol nem volt, volt (sőt, még van is!) három elhivatott kémikus, Gábor, Sunny és Vera, akik vízzel, szennyvízzel és ezek melléktermékeivel dolgoztak évtizedeken át, és közben felismerték, hogy mekkora lehetőség rejlik abban, ha megváltoztatjuk, miként tekintünk a tisztítószerekre.

Ezután, közel egy évtizedes elhivatott tudományos kutatás és fejlesztés eredményeképpen megszületett egy egyedülálló háztartási tisztítószer tökéletes receptje. Egy olyan tisztítószeré, amely csodálatos munkát végez – kompromisszumok nélkül hatékony, nem ártva az embereknek, az állatoknak, a növényeknek és a bolygónknak sem.

Hatékonyság és fenntarthatóság – jelszavaink a tiszta otthonért és az egészséges környezetért. Hogyan csináljuk?

Mi a körkörös gazdasági modellben hiszünk – nem akarunk új hulladékot termelni, szerintünk van már elég nyersanyagunk máshonnan.

Tisztítószereink alapanyaga a biomassza: ez az az anyag, ami a víztisztítási folyamat végén hátramarad: csilliárdnyi apró részecske, amelyek tápanyagban és szénben gazdag közeget biztosítanak az erjesztés folyamatához. 

És az erjesztési folyamat végén már csak természetes savak és tiszta víz marad. Az erjesztés során ecet keletkezik, mely a tisztítószereink alapját és a tisztító hatást biztosítja. Ennek segítségével készülnek a CYCLE termékei – a világ első igazi, körkörös tisztítószerei!

Adalékanyagaink is kivétel nélkül fenntartható gazdálkodásból származnak, termékeink természetesek és nem károsítják az egészségedet – de családodét, háziállataidét sem!

Tehát úgy készítünk hatékony tisztítószereket, hogy semmilyen új anyagot nem kell előállítanunk, nem termelünk közben hulladékot, sőt, lényegében hulladékot dolgozunk fel – ez a jövő útja!

Körforgásos tisztítószerek

Termékeink életciklusának nincs igazi kezdete vagy vége. Újraértelmezzük a hulladék fogalmát: ahelyett, hogy “eldobnánk”, értékes nyersanyagként használjuk fel, hogy egy kiemelkedően hatékony tisztítószert készítsünk belőle – olyasvalamit, ami nem árt a bolygónknak, és felhasználás után egyszerűen visszatér a természetes körforgás folyamatába.

Tulajdonképpen kilépünk a linerás gazdasági modellből, hogy helyette egy körkörös modell élére állhassunk. Mi úgy látjuk, egy teljesen fenntartható termékkörforgásnak nem a nyersanyagoknák kell kezdődnie, hanem magánál a hulladéknál. A mi esetünkben a “hulladék” nem más, mint biomassza, a víztisztítás szerves mellékterméke.

Biomasszát erjesztünk, hogy természetes savak és víz keverékét kapjuk. Ezt aztán desztilláljuk és tisztítjuk, hogy megkapjuk termékeink 90%-ban újrahasznosított anyagokból készült alapját.

Az alapanyaghoz némi növényi alapú szappant, sürítőanyagot, citromsavat és illóolajokat keverünk… és íme: a világ első teljesen egyedülálló, körkörös tisztítószere! A keletkező ecet nem igényel növényi alapot, mint más ecet készítési eljárások. Mi a hulladékból készítünk értéket. Ezt az értéket és környezetünket kell megóvni, megőrizni a gyerekeinknek.  

A CYCLE-út

Körforgásos tisztítószerünk palackjai 100%-ban újrahasznosított műanyag hulladékból készülnek. Így amíg lehet körfogásban tartjuk a műanyagot is, hogy számos alkalommal lehessen még újra használni. Ráadásul a címkéink is lebomlóak.

Ennek köszönhetően egy-egy műanyag palack, molekula többször is újjá születhet. Csak rajtad és rajtunk múlik, hogy a kiürült flakonok, kannák mikor születnek újjá. Ehhez nem kell mást tenned, mint a kiürült kannát, flakont szelektíven gyűjtöd és bedobod a megfelelő gyűjtőbe. Mikor kiürül a flakonod, vagy kannád kérünk, hogy öblítsd ki. Ettől egy jobb megoldás, ha 3 literes vagy 10 literes utántöltőinket rendeled meg, mert akkor a fajlagos hulladék termelésed a minimálisra, kezelhető mennyiségre tudod csökkenteni.

A legnagyobb kihívást a szórófejek jelentik. Ezek alapvetően nem újrahasznosíthatóak, szemét dolog – tudjuk. Ám szerencsére elég tartósak, így amíg megtaláljuk a végleges megoldást, mindenkit arra buzdítunk, hogy a jól működő szórófejekhez használja az újrahasznosítható alumínium kupakkal készült utántöltő kiszereléseinket.

Ha a szórófejünk teljesen elhasználódna, akkor arra kérünk, hogy szedd szét elemire és a fém rugó kivételével az egészet dobd be a szelektív műanyag hulladék gyűjtőbe. Ne feledd, hogy ami másnak hulladék, az más gyátóknak az alapanyagot jelenti. Ettől lesz körforgásos a tevékenységed, tevékenységed. Légy részese a körforgásnak! Itt tudsz csatlakozni a körforgáshoz!