Blog

Komposztálás a lakásban 1. rész

Szilvia
2020.08.03 19:48

Az "All Seasons" Konyhai Komposztáló és a Bokashi Komposzt Starter egyedülálló lehetőséget nyitnak a háztartásokban keletkező konyhai hulladékok újrahasznosításásra és átalakításásra kiváló minőségű, szerves talajkondíciónálóvá.

A Bokashi Komposzt Starter egy olyan természetes segédanyag, amely  jótékony hatású, természetes mikroorganizmusok által fementált gabonakorpából áll, melynek segítségével a konyhai hulladék anaerob körülmények között tápanyagokban és jótékony hatásúmikroorganimusokban komposzttá alakul.Ez a kiváló minőségű komposzt segít kialakítani és fenntartani a talaj mikrobiológiai egyensúlyát, valamint értékes tápanyagokkal és bioaktív anyagokkal látja el a növényeket akár a kiskertben, akár a világládában.

A konyhai hulladékok képzik a háztartási szemét közel 50 %-át, ezért a komposztálással nem csak kiváló minőségű talajkondiciónálóhoz juthatunk, hanem jelentős mértékben hozzájárulhatnak a társadalmunkban komoly gondot jelentő hulladékmennyiség növekedésének mérsékléséhez, és ezáltal a fenntartható fejlődés megvalósításának elősegítéséhez.

Szükséges eszközök:

-"all seasons" konyhai komposztáló

-Bokashi Komposzt Starter

-nehezék szigetelésre (zacskó, tányér)

-keverőkanál

-konyhai hulladék

 

Mi kerülhet a komposztálóba?

-zöldségek, gyümölcsök, gabonák, nyers vagy akár főzött/sütött formában

-sajtok, tejtermékek,

-nyers vagy elkészített húsok, csontok

-kávézacc, papírfilterrel együtt

Következő részben a komposztálás menete következik.