Miért fertőtlenít a szappanos kézmosás?
A baktériumok és vírusok képesek a bőrön jól megtapadni, és úgy viselkednek, mint egy zsíros szennyeződés. Kézmosáskor a szappanos víz azért képes eltávolítani a kórokozókat, mert feloldja az azokat körülvevő llipidburkot és így lemoshatóvá teszi őket. Úgy szabadulunk meg tőlük, mint a kezünkre tapadt kosztól. Fontos, hogy szánj az alapos kézmosásra elegendő időt. A bőr nem teljesen sima, és időbe telik (kb. 20 mp) míg minden bőrredőt elér a szappanos víz.
Milyen tulajdonságai vannak a szappanak?
Kiválóan habzik és mégsem szárítja a bőrt!
A kézmosó szappan tengeri sót tartalmaz, ezért az átlagosnál sokkal keményebb, és így gyakori használat során sem puhul meg.
Tisztán növényi összetevőkkel készül: jól habzó kókuszolaj, kímélő napraforgóolaj és lágy mandulaolaj.
Remek alternatíva azok számára, akik érzékeny bőrre keresnek szappant mert nem tartalmaz az illatanyagokból származó allergéneket.
ÖSSZETÉTEL: Kókuszolaj, napraforgóolaj, víz, nátrium-hidroxid*, tengeri só, mandulaolaj
INGREDIENTS (INCI): Cocos Nucifera Oil, Helianthuus Annuus, Seed Oil, Aqua, Sodium Hydroxide*, Maris Sal, Prunus Amygdalus Dulcis Oil
* Lúg. A gyártás során elreagál és a termékben már nincs jelen.