19000 Ft feletti megrendeléseket Foxpost és GLS automatába ingyen szállítjuk 25 kg súlyhatárig

Ha elakadtál, szívesen segítünk!

Hétfőtől péntekig 9 órától 16 óráig.

Kattintható telefonszám:  06307415975

Blog

Egy ekcémás naplója 4. rész

Gábor
2021.04.09 18:45
Egy ekcémás naplója 4. rész

Ekcémás blog 4. rész

Mire figyeljünk fürdőkozmetikum választásnál? 

Egy kis szösszenet az érzékeny bőrűeknek főleg az ekcémásoknak a fürdőkozmetikumokról.

Elsősorban arra figyeljünk, hogy lehetőleg kerüljük az SLS és SLES, ezt kimondottan a tusfürdők és a folyékony szappannok esetében, ez felel a habképződésért, de ez száríthatja a bőrt. Másodsorban a Tetrasodium EDTA és Trisodium EDTA jelenlétét és egyéb szintetikus anyagokat a szilárd szappanok esetén. Tusfürdők és a folyékony szappannoknál lehet benne több féle felületaktívanyag, ami kevésbé irritál és allergizál.

1. Az enyhén allergiás bőrűeknek ezeket az összetevőket lehet oda tekintéssel használni: AMMONIUM LAURYL SULFATE, COCAMIDE DEA, COCO GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE.

 

2. A közepes és erősebb nagyságú allergia esetén is lehet ezeket alkalmazni de lehetőség szerint ezek a kókuszból kivont felületaktív anyagok és elszappanosított olivaolajos összetevők jók. Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Glyceryl Oleat, Sodium Cocoyl Glutamate, Coco-Glucoside, Sodium lauroyl sarcosinate és Sodium Olivate.

3.A közepes és erősebb bőr irritáció és allergia esetén a szilárd szappanok a legjobbak szerintem. Szappanok esetén a napraforgó, olivaolaj, kókuszolaj és ellenőrzött gazdaságból származó pálmaolaj tartalmú szappanok, amikbe tesznek különböző természetes ápoló olajokat és vajakat, ilyenek pl. : avokádó olaj, sheavaj, argánolaj, szőlőmag olaj, gránátalma mag olaj, csipkebogyó olaj, édesmandula olaj, jojoba olaj, ligetszépe olaj, makadámdió és neem olaj. Ha ezekből bármely benne van, akkor a bőrünk nyer vele.

4. A legjobbat hagytam a végére a Kecsketej. Ha kecsketejet tartalmaz egy szappan, akkor a fentebbi felsorolásból valamelyik, vagy több benne van, azt a bőrünk meghálálja.

Tehát figyeljünk oda, ha tusfürdőket, folyékony illetve szilárd szappanokat készülünk vásárolni.

   

Köszönöm szépen a figyelmeteket, ha bármilyen kérdéseitek vannak, forduljatok bizalommal hozzám.

Gábor.