19000 Ft feletti megrendeléseket Foxpost és GLS automatába ingyen szállítjuk 25 kg súlyhatárig

Ha elakadtál, szívesen segítünk!

Hétfőtől péntekig 9 órától 16 óráig.

Kattintható telefonszám:  06307415975

Blog

Egy ekcémás naplója 2. rész

Gábor
2021.03.26 19:06
Egy ekcémás naplója 2. rész

Üdvözöllek benneteket! ???? Íme a blog napló következő része! ????

A kísérletezés!

Tehát folytatnám azzal, hogy használtunk ilyen jó, meg olyan jó mosógéleket különböző nagyobb gyártótól. Már kisgyermekkorom óta volt viszketés a bőrömön, de nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget neki. Voltunk orvosnál is, de ő azt mondta, hogy csak érzékeny a bőröm, és ahogy előző részben is írtam azt mondta, hogy "Majd kinövi", ennyivel le is volt zárva.

Egy ideig viszonylag kevesebb tünetet tapasztaltam, de miután 30 éves elmúltam, jöttek elő sorozatban az erősebb tünetek újra testem felületén. A viszketés és enyhe bőrpír, főleg - tavasztól őszig - ahol a ruházat jobban takarta. S amint írtam az első részben hogy elkezdtem keresgélni és kutakodni más mosószerek után, hogy kipróbáljam őket. Eljutottam egy Szeged melletti kis gyártó mosógéljéhez, amely mosószappan alapú volt. Használtuk egy jó darabig, de a viszketés nem akart megszünni. Na mondom, nézzük mi is lehet a probléma, hiszen nem tartalmaz foszfátokat és foszfonátokat. Kutakodtam tovább, így elkezdtem egy másik kis gyártó - szintén mosószappan alapú - mosógéljét használni, amely natúr illatú volt. A viszketés még mindig nem akart elmúlni, csak minimálisan csökkent.

Utána néztem mi lehet a gond, és arra jutottam hogy nézzünk utána az összetevőinek tüzetesen. Az első fajta mosógélben a tartósítószer a Benzisothiazolinone nevű volt, a másikba meg ez, és még Methylisothiazolinone. A mosógél mellett használtunk hiperszuper illatú öblítőket is, amiket nem gondoltam, hogy ártalmasak lennének. De mikor utána néztem a tartósítószereknek, megnéztem az öblítőkben is mi van, és akkor döbbentem le, hogy sokukban a Methylisothiazolinone is meg található. Azt tudnotok kell, hogy a Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone, Isothiazolinone, Benzisothiazolinone, Octylisothiazolinon fokozottan ártalmasak azoknak, akik valamilyen bőrbetegségekben szenvednek, plusz a csecsemőknek és a kisgyermekeknek. Hosszabb távon az egészséges bőrre is káros hatással van. Ezek után keresgéltem tovább, hogy találjak olyan mosószert, mosószereket, amikben ezek nem találhatóak meg. De ezekre már a következő írásomban térek ki.

Remélem, hogy a érdeklődéseteket felkeltettem és továbbra is követni fogjátok az írásaim és segíteni tudok nektek, így ilyen írott formában is ????.

Ha esetleg vannak kérdéseitek forduljatok bizalommal hozzám. Ahogy és amiben csak tudok segíteni, segítek ????. Hiszen sajnos ebben a mai rohanó világunkban sok embernek van valami allergiája és bőrbetegsége.

További szép napot Nektek!

Üdv: Gábor

Olvasd el a folytatását itt.

Ezeket a mosógéleket bátran ajánljuk érzékeny bőrűeknek: